שידור זום מקצועי מחייב רכישת כלים בסיסיים לאפליקציית הזום המשרתת רבים מאיתנו.
במאמר זה נספק לכם טיפים לאותו שידור לייב בזום למטרת עבודה, לימודים, העשרה או כל מפגש מקוון אחר.
הטיפים יתמקדו בכל אותם כלים ותכונות שיובילו לתוצאה של הפקת שידור מקצועי בזום.
מיקרופון מצלמה וסביבת זום – ציוד לשידור זום
-מיקום נכון של המצלמה – יש למקם את המצלמה בגובה העיניים וזאת על מנת שניתן יהיה להישיר מבט למצלמה וליצור אשליה של שיחות זום פנים אל מול פנים אל מול שאר המשתתפים, דבר המאפשר יצירת קשר עין.
-מיקרופון– שידור מקצועי בזום מחייב בדיקה מקדימה של כל אותו ציוד לשידור זום בו מחליטים להשתמש.
אם הכוונה היא אל הרמקולים והמיקרופון והמצלמה. יש לוודא שהגדרות הציוד אכן עונות ומותאמות לדרישות שלכם ובנוסף, תמיד יש לוודא שאתם מנטרלים צלילים והודעות מאפליקציות שונות המצויות בשולחן העבודה של המחשב הנייד או הנייח ו/או ממכשיר הטלפון הנייד.
-סביבת הצילום – שידור חי בזום מחייב הכנה מראש של סביבת עבודה נוחה. חשוב לוודא שאותה סביבה בה בוחרים היא סביבת צילום שקטה.
חשוב לבחור באזור ניטרלי עם מינימום פריטים בקרע העשויים להוות הסחת דעת לאילו שצופים בכם. התאורה המומלצת היא תאורה רכה ובינונית בעוצמתה אשר תעזור להפוך את תמונת הוידאו לעמוקה יותר.
טיפים נוספים לשימוש בזום כמו מקצוענים – התכונות החשובות של ה – ZOOM
אם אתם מעוניינים ליהנות מהאיכויות של שידור מקצועי בזום חשוב שתקפידו להגדיר ולבחור באפשרויות שיאפשרו לכם לצפות בשידור בתנאים האופטימאליים.
חלק מהטיפים לשידור זום מקצועי:
השתקת NOTIFICATIONS– באם אתם מחליטים לצפות באותו שידור חי בזום מהמחשב האישי שלכם, חשוב מאוד שתקפידו להשתיק את התזכורות שעולות באופן אוטומטי במחשב.
הדבר האחרון בו אתם מעוניינים הוא שכל הצופים יחשפו לתזכורת מאתר ההיכרויות או מכל אתר אחר בו אתם מנויים. באם מדובר על מחשב אישי PC יש ללכת אל הגדרות מערכת ולאחר מכן לבחור Focus Assist (סיוע בהתמקדות), ושם להגדיר מתי אתם מעוניינים להסתיר התראות/הודעות.
כפתור Touch up my appearance box – אם בדיוק קמתם מהמיטה ואינכם חשים בטוב או שמדובר על יום בו השיער לא מצליח להסתדר, למרות שניסיתם לסדר אותו כמה וכמה פעמים, יש פתרון! כפתור Touch up my appearance box.
כפתור המשתייך להגדרת מפגשי זום. ניתן להפעיל פונקציה זו של ה – ZOOM אם מעוניינים שהמצלמה תייפה את התמונה שלכם בזמן שידור חי בזום.
משחק עם כפתורי וידאו ומיקרופון – תמיד יש להחליט האם מעוניינים שהמיקרופון יהיה מושתק (MUTE), והאם מעוניינים לכבות את הוידאו בעת שידור לייב בזום.
כתוביות – Closed Captioning– יש לכם אפשרות לבחור האם להציג כתוביות בזמן השידור החי בזום.
אפשרות זאת מיועדת בעיקר לאנשים שמתקשים בשמיעה, אך פעמים רבות אין כח להקשיב או שלא מבינים במדויק את ההגייה ולכן כלי זה יעיל ביותר.
הוספת אנשי קשר מהנייד – פונקציה זו אפשרית רק לאנשים אשר רשומים לזום, כלומר משלמים לזום.
מצב כהה ובעיית ניגודיות – יש אפשרות לפתור מצב של מסך כהה וכן להגביר את הניגודיות בין צבע הרקע במסך לבין צבע הטקסט.
תרגום – יש לכם אפשרות של תרגום ממשק המשתמש לשפה המועדפת.
חולקים מסך עם משתמשים נוספים – אם אתם מעוניינים לחלק שידור חי בזום עם צופים נוספים, כל שנדרש מכם הוא ללחוץ על כפתור SHARE SCREEN בתפריט ולבחור את אותו חלון אותו אתם מעוניינים לשתף עם יתר הצופים בשידור
פונקציית תזמון מובנית של תוכנת ה – ZOOM – התוכנה המובנית מסונכרנת עם יומן גוגל ויומן iCal.
מסך הגדרות התזמון מספק גם אפשרויות (וזאת בניגוד לתכונות וידאו אחרות), להתחיל את אותו שידור לייב בזום עם וידאו כבוי או מופעל. בחירת מקור שמע המועדף עליכם והאם אתם מעוניינים להשתמש במזהה האישי הקבוע שלכם לשידור זה או שמא אתם מעוניינים במזהה אקראי לחדר שידור.
חשוב לציין שכל הטיפים המופיעים לעיל בנוגע לאותו ציוד לשידור זום ותכונות מובנות בזום, מותאמים בעיקר למטרות שידור מקצועי בזום של פגישות עבודה ולימודים והם פחות רלוונטיים לגבי שידור אירועים בזום שלגביהם נחוצים אמצעי צילום ושידור מקצועיים יותר.
לקבלת מידע על שידור אירועים בזום באופן מקצועי לחצו כאן