כולנו הורגלנו לאירועים מקוונים ופגישות סטרימינג בשידור חי בתקופת הקורונה, אך השאלה היא מה קורה עכשיו?
ואיך בחרתם להציג את האירועים האישיים והעסקיים בחייכם בשנה האחרונה?
לצערנו, כעת כאשר הקורונה דעכה או ליתר דיוק הפכה לעוד מגיפה נורמטיבית בחיינו, רבים הפסיקה את אותה מגמה נפלאה ששלטה בימי הקורונה, המגמה של שידור חי באינטרנט לקהלים מקוונים.
הטענות – סיבות לא לצפות בשידור חי
-ארעיות – יש כאלו אשר טוענים שתוכן האירוע אינו בעל פוטנציאל לתוחלת חיים ארוכה באינטרנט.
טענה זו נשמעה לא פעם בקרב אותם אנשים וחברות שסירבו להמשיך להשתמש בשירותי שידור חי באינטרנט לסוגים שונים של תוכן, כמו למשל תדרוכים של אנשים הצוות בחברה.
למרות כל זאת, יש לקחת בחשבון שבהחלט יש יתרון לסטרימינג של תדרוכים, ישיבות ועוד, שכן ניתן למקם את סרטוני התדרוך בארכיון ולשלוף כל אימת שמעוניינים במידע זה.
-תכנון – כיוון שרמה גבוהה של שידור חי מחייבת קביעת לוח זמנים מדויק, קדם הפקה, הפקה ופוסט פרודקשן ישנם עסקים שמעדיפים לחסוך בזמן ולהימנע מכל הקשור אל תכנון ויישום הפקת שידור חי באינטרנט.
-צפייה – אכזבה מהעבר שעיקרה כמות קטנה של אנשים שצפו בשידור החי מובילה פעמים רבים להימנעות משידור חי גם לגבי האירוע הבא של העסק.
-משאבים – הפקת שידור חי באינטרנט מחייבת משאבים.
כלומר מומחים בעלי ניסיון בתחום הפקות שידורים חיים באינטרנט וציוד הפקה יקר ומשוכלל.
ארגונים רבים סבורים שהם אינם יכולים להכשיר צוות פנימי בחברה שיהיה אחראי על כל הקשור אל סטרימינג בשידור חי ולא מבינים שניתן לשכור בקלות ובמחיר משתלם מומחים מיקור חוץ שיעשו את העבודה.
-עלות – ישנם בעלי עניין רבים שמעוניינים לחסוך בהוצאות העסק ולכן נמנעים מהפקת שידור חי של אירוע זה או אחר.
שידור חי עם 2 מצלמות של השקת שירות חדש
כל הסיבות להשתמש בשירות סטרימינג
*בניית המותג שלכם – לדעתנו בשנת 2023 ארגונים אינם יכולים להרשות לעצמם להימנע מלשדר אירועים חיים באינטרנט (סטרימינג בשידור חי).
תקופת הקורונה חידדה את חשיבות השידורים החיים. גם אם כמות הצופים בשידור החי אינו מספק אותכם חשוב שתהיו מודעים לכך שאנשים מודעים לאפשרות זאת ומצפים לכך שתהיה האפשרות להיות נוכחים בשידור חי או לצפות בשידור מאוחר יותר, באם הם אינם יכולים להגיע פיזית לאירוע עצמו.
*הוספת ערך לארכיון – ארכוב היסטורי חשוב מאוד וארגונים רבים משתמשים באפשרות התקדמת של ארכיון דיגיטלי, דבר שמהווה יתרון בהשוואה אל מתחריהם שאינם משתמשים בשירות זה.
ארגונים שמתחזקים ארכיון מקוון מבססים נוכחות מקוונת ומאפשרים אפשרות של גישה למידע בדמות הקלטות שידורים חיים גם לעובדים שלהם וגם לקהלים שונים.
*מעורבות בקרב הצופים – הקהל שיצפה בשידור החי הם אלו שישתפו את התכנים שהועברו להם עם אחרים ויעזרו לארגון שלכם לבנות קהל יעד רב יותר לקראת אירועים עתידיים של החברה.
*מאפשרים גישה – כיוון שלא כל אחד יכול לבוא לאירוע החי, ההחלטה להשתמש בשירותי שידור חי באינטרנט מאפשרת גישה של כל מי שאתם מעוניינים שיצפה בשידור החי מכל מיקום גיאוגרפי בעולם.
אנשים שאינם יכולים להגיע לאירוע שלכם משום תוכניות אחרות בלו"ז, מגבלות, עלויות נסיעה, מגבלות מקום, תקנות בריאות וסיבות נוספות יעריכו את עצם העבודה שאתם מתחשבים בהם ומאפשרים להם לצפות בשידור החי.
*הכנסה נוספת – אתם אלו שמחליטים האם לאפשר גישה לשידור החי בחינם או בעלות.
יש ארגונים רבים שמחליטים לגבות מחיר סמלי עבור אירועים המועברים בשידור חי ועל ידי כך יוצרים ערוץ הכנסה נוספת לארגון.
לסיכום, אם בעבר רבים לא הבינו את יתרונות שירות העברת שידור חי באינטרנט, מגפת הקוביד שינתה את פני העולם והכירה לארגונים רבים את היתרונות הרבים של אפשרות הסטרימינג בשידור חי.
נכון להיום כל חברה שמעוניינת לשרוד בעולם התחרותי מאפשרת ללקוחותיה הקבועים והפוטנציאליים לצפות באירועים שונים גם בשידור חי.
בהצלחה!